Autodesk Boston Workspace Expansion

Utile completed  Autodesk Boston’s new workspace in the Innovation & Design Building in South Boston. The project organizes work space around a signature “Glowing Box” wrapped in a 34-color gradient that houses meeting and conference spaces. The team focused on maximizing light and views through the deep floor plates and to providing a variety of flexible working, collaboration, and meeting spaces. The plan centers around the Glowing Box of meeting rooms and maintains a visual connection into the adjacent Executive Meeting and Event Center, also designed by Utile, with the two spaces coming together around a central, custom designed and built espresso bar. A series of glowing arches highlight this visual connection through the two spaces, with a forced perspective trompe l’oeil extending the perceived depth of the space and holding  a number of small lounge areas.

Photos by Chuck Choi. 

6591
6467A
6983B
6974B
6919
7038
6904B
7032
6880
6831
6551B
6787B
6703B_DxOVP
6649B
Final Elevation for Publication_Presentation Elevation